E-Bülten | Takip

27 Nisan 2014 Pazar

Brezilya Portekizcesi ve Portekiz Portekizcesi


Portekizce yaklaşık olarak dünyada 200 milyon kişi tarafından konuşulan, dünya'nın en yaygın 6. dilidir. Brezilya ve Portekiz başta olmak üzere; Angola, Cape Verde, East Timor, Guinea-Bissau, Mozambique, Sao Tome, Principe ve Macau’da konuşulan resmi dildir. İspanyolca, italyanca ve Fransızca dilleri ile oldukça benzerlik taşır. Brezilya Portekizcesi ile Portekiz Portekizcesi her ne kadar aynı gibi algılansa da aralarında çeşitli farklılıklar bulunmaktadır.



 Bi nevi ingiltere ingilizcesi ve amerikan ingilizcesi olarakta örnekleyebiliriz. Eğer sadece Türkçe biliyorsanız ve Portekizce öğrenmek istiyorsanız bunun için büyük bir gayret ve zaman harcamanız gerekmektedir. Çünkü her dilde olduğu gibi Portekizce de Türkçe'ye göre zordur. Çok çok pratik yapmak gerektirir. Eğer ingilizce biliyorsanız işiniz biraz daha kolaylaşır. hem internet ortamında çokça kaynak bulabilir hem de öğrenmeniz daha da kısalabilir. Size ilk önereceğim şey; bir adet ingilizce-portekizce sözlük edinmeniz. Pek tabii google translate'i kullanabilirsiniz. Fakat orada arattığınız kelime'nin Portekiz ya da Brezilya portekizcesi olduğunu anlayamazsınız. Bu da sizin konuşmanızda büyük etki gösterir. İkinci olarak; her dilde olduğu gibi Türkçe düşünmemeniz. Türkçe diğer dillerden farklı olduğu için grammer yapısını öğrenirken sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Bu site üzerinde yayımlanacak ders notları Brezilya Portekizcesidir. İnternet ortamında portekizce kaynak sıkıntısı oldukça fazla olduğu için elimden geldiğince bu blog üzerinden dersleri haftalık olarak güncelleyeceğim. Site üzerinden her türlü istek ve önerilerinizi rahatlıkla tarafıma yazabilirsiniz. Vakit buldukça Brezilya kültüründen de bahsetmeye çalışacağım. 
İyi Dersler...

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

1 yorum:

  1. Ben lise öğrencisi ikinci sınıfım. Portekizceye farklı bir merak salmış durumdayım. Yaygın ve kullanışlı bir dil. Portekizce öğrenmek istiyorum ama tam olarak nerden başlamam ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Üniversitede geliştirebileceğimi düşünüyorum tabi. Ama biryerlerden başlamak istoyrum. Birçok program indirdim ve ezberler yapıyorum. Dinleyerek çalışıyorum. Ama heryerde olduğu gibi programlarda ve tellafuzlarda dahi Brezilya ve Portekiz Portekizcesi farklılık gösteriyor. Benimdekafam baya karıştı haliyle. Hangisinin üzerine durmalıyım ? Veyahut çalışırken neler yapmalıyım?

    YanıtlaSil

Subscribe

 

Copyright @ 2013 Portekizce Dersleri.